In de loop van 2022 werd het door het uitvallen van sommige armaturen, duidelijk dat bij Tafeltennisvereniging Stede Broec de TL verlichting in de accommodatie aan vervanging toe was. Dit viel samen met de wens van het bestuur van TTV Stede Broec om te verduurzamen. Reden voor het bestuur om te kijken naar LED verlichting. Om de energielasten naar beneden te brengen werd ook contact gezocht met de Gemeente Stede Broec. In december 2022 werd het bestuur geïnformeerd dat de provincie Noord-Holland subsidie beschikbaar stelde voor sportverenigingen die in 2023 wilden gaan verduurzamen. Het bestuur diende hierop een aanvraag in, om volledig over te stappen op LED verlichting. Deze aanvraag werd in mei 2023 geaccepteerd door de provincie en enkele maanden later ging ook de gemeenteraad van Stede Broec akkoord. Een gedeelte van de accommodatie werd door vrijwilligers van TTV Stede Broec in de zomermaanden vervangen. Maar de werkzaamheden in de zaal waren iets ingewikkelder en werden daarom uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf, ingehuurd door Polytechniek uit Venhuizen. Begin november 2023 is de verlichting in de speelzaal door hen omgebouwd naar LED verlichting, waarmee dit project nu volledig afgerond is en de volledige accommodatie gebruik maakt van LED-verlichting. Op de verlichting hoopt TTV Stede Broec een besparing van bijna 60% te realiseren.

Onze dank om ons mee te helpen te verduurzamen gaat uit naar:

· De provincie Noord-Holland voor het beschikbaar stellen van de subsidie voor het verduurzamen voor sportverenigingen.

· De gemeente Stede Broec en wethouder Visser, die van het begin af aan positief stond in het initiatief van het bestuur van TTV Stede Broec

· De heer Bakker, gemeente Stede Broec, van de afdeling Vastgoed voor zijn adviezen.

· Polytechniek uit Venhuizen om alles zo goed mogelijk te realiseren en de adviezen aan ons voor het werk wat wij zelf hebben kunnen uitvoeren, om zo de kosten zo laag mogelijk te houden.

Bestuur Tafeltennisvereniging Stede Broec

Tafeltennisvereniging Stede Broec verduurzaamt

3 gedachten over “Tafeltennisvereniging Stede Broec verduurzaamt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.