Update 15 december 2021
Komende zaterdag (18-12) is er voor onze jeugd en seniorenleden geen gelegenheid om overdag te trainen. Wij zijn dan nl. gastheer van de kwartfinales van de Nationale Jeugdmeerkampen.
Als alternatief zijn wij zondag 19-12 geopend. Jeugdleden zijn die dag welkom voor training onder leiding van een van de jeugdtrainers van 10.00 uur tot 11.30 uur. Senioren zijn welkom om te komen spelen van 13.00 uur tot 16.00 uur
1e kerstdag en nieuwsjaarsdag, die beiden op zaterdag vallen, zijn we gesloten.

Afhankelijk van de duur van de avondlockdown, blijven we de eerste zaterdagen van het nieuwe jaar wel geopend op de bovengenoemde tijdstippen. Maar we hopen natuurlijk dat we snel weer 'gewoon' weer in de avonden kunnen spelen.

Het Oliebollentoernooi dat gepland stond op woensdagavond 29 december moeten wij helaas ook annuleren i.v.m. de 'avondlockdown', die verlengd is.
En helaas heeft de jeugdcommissie ook moeten besluiten om het Kindertafeltennisfeest in januari te annuleren. Er wordt hiervoor nog gekeken naar een nieuwe datum.
Voor de uitwisseling met Victory '55 in Volendam, die gepland staat op zaterdag 15 januari, zijn we nog in overleg.

Iedereen een fijne decembermaand gewenst en een goed en gezond 2022. Hopelijk is het nieuwe jaar ons beter gezind!

----------------------------------------------------------------------
* Update 19 november 
Op alle dagen moeten we onze kantineverkoop voorlopig om 20.00 uur sluiten, vanwege de nu geldende coronaregels. Dit betekent o.a. dat op vrijdagavond van competitiewedstrijden voor 20u nog wel een kopje koffie genuttigd kan worden, maar na 20.00 uur mogen wij niks meer verkopen en is de bar dus dicht. De kantine is wel gewoon geopend voor spelers om tijdens de wedstrijden plaats te kunnen nemen. Bezoek is echter niet welkom.
We hopen natuurlijk dat we zo snel mogelijk weer volledig open kunnen.
p.s. Nog steeds geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder die onze accommodatie betreedt, dat hij/zij een geldige QR-code bij binnenkomst moet tonen.
------------------------
Verplichte QR-code voor toegang bij TTV Stede Broec
* Update 6 november

N.a.v. de nieuwe coronamaatregelen voor de binnensport, die zaterdag 6 november zijn ingegaan, moeten wij jullie het volgende meedelen.

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder, die vanaf nu onze accommodatie komt bezoeken, moet een geldige QR-code kunnen laten zien aan een van de (bestuurs)leden die de controle uitvoert. Dit geldt voor zowel competitiemomenten, trainingsavonden als toernooien. Voor zowel spelers als bezoekers.
Bij de controle hoort ook een geldig identificatiebewijs, die op verzoek getoond moet worden.
Wanneer er iemand is, die geen geldige QR code kan laten zien, dan moeten wij tot onze grote spijt, de bezoeker of het lid de toegang tot de accommodatie weigeren.

Papieren QR-codes zijn ook geldig. Leden die wel gevaccineerd zijn, maar nog geen QR-code hebben op de telefoon of nog niet in het bezit zijn van een papieren QR-code, mogen ook nog naar binnen op vertoon van het vaccinatiedocument. Dit is een document dat verstrekt wordt door de GGD, waarop de datums van de vaccinaties vermeld staan. Ook hier moet een geldig identificatiebewijs op verzoek getoond kunnen worden.

Controle door bestuur en leden
Het bestuur heeft een rooster gemaakt van personen die op de diverse momenten verantwoordelijk zijn voor het scannen van deze codes bij de leden. Deze mensen zijn inmiddels geïnformeerd of worden op korte termijn geïnformeerd omdat zij bardienst dienen te draaien.
Het scannen van de QR-code van mensen is heel eenvoudig en kan via de app ‘Scanner voor Coronacheck’. Deze app kun je zelf downloaden en staat ook op de iPad die achter de bar ligt.

Info naar andere verenigingen
Onze wedstrijdsecretaris Arjen de Jong informeert de wedstrijdsecretarissen van alle verenigingen dat er bij ons gecontroleerd gaat worden, zodat teams die naar ons moeten hierover op de hoogte zijn. Mochten er uitspelende teams zijn die met iemand komen die geen QR-code kan laten zien, dan zal hij of zij niet worden toegelaten tot de accommodatie.

Al met al heel vervelende maatregelen die wij moeten uitvoeren. Laten we vooropstellen dat wij als bestuur ook niet zitten te wachten op deze extra controle. Maar we zullen moeten meewerken aan deze maatregelen. We willen immers niet het risico op grote boetes lopen. En daarnaast willen we graag duidelijkheid verschaffen aan iedereen over wat de regels bij onze vereniging zijn.

----------------------------------------------
Update juni 21: We zijn geopend. Hieronder de huidige regels voor onze sport en in onze accommodatie:
 • Kleedkamers en douches zijn open.
 • Hou overal 1,5 meter afstand tot elkaar.
 • De kantine is open tot 24u max.
 • Speelzaal is geopend, maar voorlopig houden we in de zaal nog even de 'corona-opstelling'. Dus met iets minder tafels dan gebruikelijk en met afscheidingen in de zaal.
 • Dubbelspel is toegestaan

Voor wat betreft de speel- en trainingstijden: Deze blijven zoals ze ook hiervoor al golden.

* Aanvulling 15 december 2020 n.a.v. aangescherpte maatregelen

Jullie zullen het waarschijnlijk hebben meegekregen naar aanleiding van de toespraak van Premier Rutte op 14 december: Wij sluiten per direct de deuren volledig t/m 19 januari aanstaande i.v.m. de aangescherpte coronamaatregelen.
Enorm balen voor al onze leden, maar het is even niet anders.... Blijf gezond!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

*Aanvulling 14-10 n.a.v. aangescherpte maatregelen 

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren gelden er nieuwe maatregelen voor sport. In het kort zijn dit de spelregels voor het sporten [met een aanvulling voor tafeltennis] vanaf 14 oktober 22:00 uur:

 • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. [Voor tafeltennis betekent dat: geen dubbel meer spelen!]
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. [Kinderen in deze leeftijdsgroep mogen wel dubbel spelen!]
 • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
 •  Er worden geen competitiewedstrijden gespeeld. [De competitie wordt per direct uitgesteld!]
 • Voor topsporters gelden uitzonderingen. [De definitie topsporters is al eerder dit jaar gegeven. Het gaat hier om sporters met een A-status en selectiestatus. De Tafeltennisbond maakt detailafspraken met NOC*NSF en het CTO Papendal].
 • Publiek bij sport is niet toegestaan.
 • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht

Kort gezegd betekent dit dat trainen en vrij spelen bij TTV Stede Broec nog mogelijk blijft. De competitie wordt per direct stilgelegd. Onze douches en kleedruimtes zijn niet meer toegankelijk.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*29 - 9 - 2020 Aanvulling op onderstaand bericht:

Jullie hebben ongetwijfeld het nieuws en de persconferentie van 28 september jl. gevolgd, waarin nieuwe corona-maatregelen zijn aangekondigd.

Wat betekent dit voor ons?

 • Vooralsnog blijft de tafeltenniscompetitie 'gewoon' doorgaan.
 • Wel geldt vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur dat de komende 3 weken onze bar volledig gesloten is. Dit geldt voor zowel tijdens de trainingsmomenten als de competitiewedstrijden. Ook een kopje koffie zullen we helaas de komende 3 weken niet schenken. Dit zal ook bij andere verenigingen gelden.
 • De kantine is op wedstrijdmomenten wel toegankelijk, om ervoor te zorgen dat de aanwezige mensen verdeeld worden tussen zaal en kantine. Maar er kan dus niets besteld worden.
 • Zorg er dus voor dat je zelf wat drinken en evt. eten meeneemt naar je komende wedstrijden.
 • Bezoek van onze niet-spelende leden tijdens competitiewedstrijden is niet welkom de komende 3 weken. Dit omdat we slechts maximaal 30 mensen in onze accommodatie mogen hebben. Bij senioren is ook ander publiek, zoals bijvoorbeeld partners, vrienden of familieleden, niet welkom.
 • Ook bij jeugdwedstrijden thuis mogen ouders niet komen kijken. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen wel blijven kijken naar de wedstrijd.
 • Douchen en kleedkamergebruik blijft bij ons vooralsnog wel gewoon mogelijk
 • Op zowel trainingsavonden als competitiemomenten verzoeken we iedereen dringend om, als je klaar bent met trainen of de wedstrijd, de tafel goed te reinigen met het reinigingsmateriaal dat in de zaal staat.
 • De bardiensten voor de komende 3 weken komen hiermee logischerwijs te vervallen

Daarnaast nog een paar aanvullende verzoeken:

 • Blijf te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar houden in onze accommodatie.
 • Registreer je altijd als je binnenkomt bij onze accommodatie op het registratieformulier.
 • Worden er zaken vergeten of er wordt onvoldoende rekening mee gehouden door anderen: Wijs elkaar er vriendelijk op, want alleen zo is het mogelijk om nog tafeltennis te spelen.
 • Doen wij het niet en werken wij niet mee aan de maatregelen, dan gaat straks alles op slot en zijn wij terug bij af. Dat is uiteraard iets dat wij met zijn allen moeten zien te voorkomen.
 • Vanzelfsprekend houden we de ontwikkelingen in de gaten en komen we over 3 weken weer terug met een nieuwe update. Hopelijk kunnen we dan weer gebruikmaken van de kantine! Maar niets is zeker in deze tijd, en uiteraard volgen we hierin het advies en de regels van de overheid.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste leden,

De start van de najaarscompetitie staat voor de deur. We kunnen ons voorstellen dat jullie veel vragen hebben. In dit artikel proberen we zoveel mogelijk antwoord te geven op deze vragen. Als er tussen nu en de start van de competitie aanleiding is om nieuwe informatie te delen, laten we dit uiteraard ook nog per nieuwsbrief weten.

Regels en nieuws rondom de najaarscompetitie

Algemene regels najaarscompetitie:

De competitie gaat vooralsnog 'gewoon' door. Wel uiteraard met de nodige corona-aanpassingen.

 • Het dubbelspel wordt niet gespeeld in de najaarscompetitie. Reden is dat de 1,5 meter afstand met het dubbelspel niet altijd gehanteerd kan worden. Dit betekent dus dat een wedstrijdavond alleen uit 9 enkelspelen zal bestaan.
 • Elke vereniging heeft zijn eigen coronaprotocol en dus eigen regels. Het kan zijn dat kleedkamers, douches en de kantine bij andere verenigingen niet open zijn. Immers heeft niet iedere vereniging voldoende ruimte om de afstand te kunnen bewaren. Hoe het er bij alle verenigingen aan toe zal gaan, en wat er wel of niet mogelijk is, kun je op korte termijn lezen op de website van de afdeling. Daar worden centraal alle regels van iedere vereniging gepubliceerd.
 • Het is toegestaan om met je team in 1 auto naar een uitwedstrijd te gaan. Wel wordt geadviseerd om een mondkapje te dragen.

Maar hoe zit het bij onze eigen vereniging? Hieronder enkele belangrijke zaken m.b.t. de competitie bij TTV Stede Broec:

 • De kleedkamers zijn te gebruiken en er is voor uit- en thuis-spelende teams gelegenheid tot douchen. Houd ten alle tijde 1,5 meter afstand. Als er geen dames spelen, is ook de dameskleedkamer open voor heren. Om de 1,5 meter te kunnen waarborgen zijn max. 4 personen tegelijkertijd toegestaan in de kleedruimte. En max. 3 in de douches.
 • De kantine is open. In de kantine is duidelijk aangeven waar je kunt bestellen, de bestelling op kunt halen en waar gebruikte glazen/kopjes teruggezet kunnen worden. Er zijn tot nader order geen barkrukken en er kunnen geen consumpties genuttigd worden aan de bar i.v.m. de 1,5 m. afstand.
 • Zoveel mogelijk na afloop de consumpties s.v.p. afrekenen met pin/contactloos. Dit geldt ook op trainingsavonden.
 • Omdat er slechts beperkte ruimte is, willen wij alle leden vragen om het vragen van toeschouwers tijdens competitiewedstrijden te beperken.
 • Voor ieder speelmoment is een presentielijst aanwezig in de kantine. Voor het spelen moet iedereen die aanwezig is op die bewuste dag/avond de presentielijst invullen. Dit geldt ook voor eventuele (niet-spelende) toeschouwers.
 • Er zijn 8 tafels om te spelen, dus maximaal 16 spelers die tegelijk mogen spelen. De tafels zijn neergezet volgens de afstandsnormen die de NTTB hanteert, zodat voldoende afstand gehouden kan worden. De speelvelden zijn voorzien van afscheidingen.
 • De zaal graag betreden via de hal van de toiletten.
 • Er is een looppad gemaakt, gescheiden van de speelvelden vanuit de hal van de toiletten. Verlaten van de hal, altijd via de “normale in- en uitgang”. Dit is ook de route naar de kantine.
 • We willen onze leden vragen graag 30 minuten voor aanvang van de competitiewedstrijd aanwezig te zijn en snel in te gaan spelen. Uitspelende teams zullen wij dan vragen om rond 15 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Op die manier verdelen we de drukte in de zaal en kantine tijdens de aanvang van de wedstrijden.
Meest recente info rondom corona en openingstijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.