Ranglijsttoernooi Soest

Het weekend van 4 en 5 februari stond in het teken van het ranglijsttoernooi in Soest. Op zaterdag zouden de jeugdleden zonder licentie in actie komen en op zondag mochten de jeugdspelers met B-licentie hun opwachting maken in Soest. Op zaterdag kwamen Lisa, Romy,  Sem en Sven in actie in sporthal ‘De Engh’ waar het toernooi plaats vond.

Lisa

Voor Lisa is het na Tilburg haar tweede ranglijsttoernooi waar ze aan mee doet. De ervaring van Tilburg en geen last meer van de knie was ze vastberaden om de prestatie van Tilburg te verbeteren. In een zware zevenkamp moest ze flink aan de bak. In de eerste twee wedstrijden trof ze gelijk de twee sterkste tegenstander uit de poule en moest dan ook zonder een game te winnen twee maal de tegenstander feliciteren. In de derde wedstrijd was er een goede start en pakte ze de eerste game met 11-8, vervolgens ging de tweede game met 7-11 verloren, maar gecoacht door haar broertje Rubin die een dag later in actie zou komen, was de derde game met 11-5 voor Lisa, en die voorsprong gaf ze niet meer uit handen en wist met 11-7 in de vierde game de overwinning binnen te halen. De vierde wedstrijd kwam ze met 0-2 achter maar wist vervolgens met 11-9 toch weer een gamepje mee te pakken wat helaas de enige was. In wedstrijd nummer vijf schoot ze uit de startblokken en won de eerste game met 11-4, haar tegenstander uit Assen ging sterker spelen en wist drie games op rij te winnen. Een meisje van Never Despair was de laatste tegenstander, de eerste game werd verloren maar Lisa liet het niet zomaar gebeuren en won de tweede game met 12-10. De derde game ging weer naar haar opponente waar Lisa 11-7 in de vierde game het liet aankomen op een beslissende vijfde game. Haar tegenstander bleek hierin iets beter en pakte met 5-11 de vijfde game. Na Tilburg opnieuw een zeer leerzame dag waarin goed te zien is dat ze beter wordt in de rally. Keep up the good work Lisa!

Romy,

Waar Lisa de toernooien aan het ontdekken is, is Romy bijna een ervaringsdeskundige in het spelen van toernooien. Ook in Soest gold er voor Romy maar één missie; het binnenhalen van die o zo begeerde B-licentie. Zoals we Romy kennen moet ze altijd de eerste wedstrijden ritme vinden en goed warm worden. In een vijfkamp best lastig als je bij de beste twee moet eindigen om door te gaan, een stroeve start maar winst dat telt. De eerste wedstrijd werd met 13-11, 16-14 en 11-5 gewonnen, waarna een concurrente wachtte om door te gaan. De eerste game werd met 4-11 verloren maar de tweede game ging naar Romy met 11-9. In de derde game verloor Romy met 9-11 om de vierde game medezelfde cijfers weer te winnen. Haar tegenstander van DTS uit Enschede was met 6-11 Romy de baas en Romy moest zich richten op de tweede plaats in de poule. Op jacht naar nog twee overwinningen om die tweede plaats veilig te stellen won ze knap na een 1-2 achterstand in games met 3-2 en was ze nog één zege verwijderd van de vervolgronde. Na een 1-0 voorsprong in games liet ze haar tegenstander nog eenmaal langszij komen maar toen gaf Romy gas en trok ze met 3-1 de wedstrijd naar zich toe waardoor de eerste stap naar de B-licentie was gezet. Ook bij tafeltennis hoort fair-play en na het bekijken van de uitslagen online bleek dat Romy als 1e stond in de poule wat door de organisatie niet goed van het formulier was overgenomen. Romy is naar de organisatie gegaan om het recht te zetten en even later was het recht gezet en was Romy als 2e door. Voor Romy absoluut niet gunstig want nu moest ze het opnemen tegen de nummer één geplaatste Inez Kwint van ‘De Treffers’ uit Klazienaveen. Romy bleek ‘los’ te zijn en won de eerste game met 11-9, de sterke lijn trok Romy door in de tweede game en bracht een 2-0 voorsprong op het bord, meestal gaat de wedstrijd dan alsnog in vijf games maar hoewel Inez sterker begon te spelen was het Romy die ook de derde game won met 13-11, op naar de halve finale! Opnieuw was een meisje van DTS haar tegenstander, en zo goed als de vorige wedstrijd ging zat nu alles tegen. Veel ballen op het netje, randje, vinger en allemaal net niet. De eerste game werd met 4-11 verloren waarna Romy met 11-9 nog wel een game wist te winnen maar mede ook door het goede spel van de speelster van DTS kwam Romy er met 3-11 en 8-11 niet meer aan te pas.  Opnieuw niet de felbegeerde B-licentie maar wel zeer tevreden over het spel van vandaag.

Sem,

Sem die tot de categorie pupillen behoord wil ook zo graag eens op dat hoogste treetje van het podium staan, maar op zo’n toernooi moet alles kloppen, van tegenstanders tot loting maar bovenal je eigen spel. Geplaatst tussen de 5ste en 8ste plaats is maar het eerste wat waargemaakt moet moest worden. Met fris en aanvallend spel denderde Sem met 11-6, 11-1 en 11-8 over zijn eerste tegenstander heen. Zijn tweede tegenstander moest er ook aan geloven en ging met 13-11, 11-5 en 11-6 de boot in. Net als Romy speelde Sem een vijfkamp waarvan de eerste twee door zouden gaan, bij een derde zege zou Sem dus al zeker zijn van de volgende ronde. En hoewel de game standen iets closer zijn wist Sem met 11-9, 11-8 en 13-11 ook zijn derde wedstrijd met 3-0 te winnen. Voor verdere plaatsing mocht Sem in de laatste poulewedstrijd uitvechten wie er eerste en wie er tweede zou worden in de poule. Zijn tegenstander van Alexandria ’66 speelt in de competitie een klasse hoger en Sem wist zich goed op te trekken aan het niveau. Hij won de eerste game met 11-8 waarna het leek of Marnix een tandje bijschakelde en met 6-11, 9-11 en 5-11 Sem versloeg en Sem als 2de in de poule door zou gaan. In de kwartfinale trof hij Joeri Philip van Diemen, in de komende competitie zullen ze elkaar ook treffen en mocht je in de gelegenheid zijn om te komen kijken, deze kwartfinale was een prachtige wedstrijd. Sem schoot uit de startblokken en won de eerste game met 11-4, Joeri kwam beter in zijn spel en de tweede game ging gelijk op maar moest Sem met 9-11 toch aan de Diemenaar laten. Sem pakte het goed op en zette weer een voorsprong op het telbord door de derde game met 11-8 te winnen. Joeri wist opnieuw de stand gelijk te trekken waardoor de 5de game uitsluitsel moest geven wie naar de halve finale zou gaan. Sem kwam snel een paar punten achter wat achteraf de beslissing was, Sem kwam van 4-10 terug tot 7-10 maar toen wist de speler van Diemen het matchpoint te verzilveren. Sem kan ook terug kijken op een goed toernooi en hoewel de nederlaag een paar traantjes bezorgden zit zijn spel ook zeker in de stijgende lijn.

Sven,

De laatste troef op zaterdag was Sven, Sven die bijna een abonnement heeft op het behalen van de knock-out fases moest als een ware diesel op gang komen hoewel hij in de eerste wedstrijd de eerste game won werden de twee op volgende games verloren. Sven pakte weer de vierde game maar moest in de vijfde game toch zijn hoofd buigen en had daar mee een matige start. Om nog enige kans te maken om door te gaan was de tweede wedstrijd van Sven al cruciaal om door te gaan. Een zeer spannende wedstrijd waarin Sven de eerste game met 9-11 verloor, ook de tweede game was het verschil minimaal, dit maal in het voordeel van Sven met 12-10. Sven pakte door en won de derde game met 11-9 maar de vierde game ging met 10-12 weer naar zijn tegenstander en moest opnieuw een vijfde game de beslissing brengen. Nu was Sven degene die werd gefeliciteerd en lagen de kansen op eventueel vervolg weer open. Kansloos verloor Sven met 0-3 van de latere nummer één uit de poule, Daarentegen liet hij de nummer laatste uit de poule volkomen kansloos en was het rekenen geblazen. Er waren drie spelers met 2 gewonnen en 2 verloren en ze hadden allemaal van elkaar gewonnen dus moest er geteld worden wie er door zou gaan. Helaas kwam Sven als nummer drie uit de bus en was daarmee uitgeschakeld. Wachtend op de wedstrijden van Romy en Sem werd Sven opgezocht door de organisatie, degene die als tweede in de poule was geëindigd was ziek naar huis gegaan waardoor Sven als een soort ‘Lucky Loser’ als nog naar de 1/8 finale mocht. Een speler van Taverzo uitkomend in de promotieklasse (twee klasses hoger) moest het opnemen tegen Sven. Sven wist zich aan te passen aan het hoge niveau en verloor de eerste game nipt met 9-11, de tweede game was het verschil iets groter en verloor Sven met 7-11. Een sensatie leek ver en na met 6-11 in de derde game te hebben verloren zat het toernooi voor Sven er nu echt op.

 

Op zondag was het de beurt aan Rubin en Jordy om via de weg langs paleis Soestdijk in de sporthal uit te komen. Rubin die zijn B licentie bleek te hebben behaald door het halen van de ½ finale van de meerkampen (die aanstaande zondag 12 feb. zullen plaatsvinden) en dus ook op zondag mee mocht doen. Beide heren zijn een pupillen en komen dus uit in dezelfde klasse.

Rubin,

Rubin die dus pas deze week hoorde dat hij op zondag mee mocht doen moest duidelijk even wennen aan het niveau en verloor de eerste wedstrijden met 0-3. Ook de tweede wedstrijd wist Rubin niet een winstpartij om te zetten, maar in de derde wedstrijd in de poule van vijf was daar dan toch de eerste overwinning van Rubin een knappe zege op Jari de Klerk van TOGB uit Berkel en Rodenrijs. Helaas wist Rubin de laatste partij niet in winst om te zetten waardoor hij zijn toernooi mocht vervolgen in het troosttoernooi. In de eerste ronde van het troosttoernooi was Matan Friedman van AMVj uit Amstelveen de tegenstander, Rubin begon de wedstrijd goed en won de eerste game met 11-4. Matan liet zich daardoor niet van de wijs brengen en stelde orde op zaken door de twee game met

7-11 te winnen. Ook de derde game ging naar de speler van AMVJ met 5-11 en hoewel Rubin nog dicht bij een vijfde game was werd de vierde game met 10-12 verloren en kon de tas worden gepakt. Een leerzame dag tegen allemaal zeer sterke pupillen.

Jordy,

Ook Jordy was veroordeeld tot het spelen van een vijfkamp. Als vierde geplaatst in de poule leek ook voor Jordy de weg van het troosttoernooi te gaan volgen. Echter was Jordy vastberaden om het hoofdtoernooi te halen, daarvoor waren de eerste twee wedstrijden cruciaal. Binnen tien minuten was de eerste horde genomen en stond er een klinkende 3-0 zege op papier, de tweede wedstrijd was net zo cruciaal en Jordy trok het goede spel door en won met 3-1 en de weg naar het hoofdtoernooi lag open mits hij geen mis stap zou maken. De derde wedstrijd in de poule tegen de als eerste geplaatste speler mocht eventueel worden verloren maar dan moest de laatste wedstrijd wel worden gewonnen van de als laatste geplaatste speler. En zo geschiedde, Jordy verloor van de nummer één uit de poule en zette daarna vrij eenvoudig de laatste overwinning op papier en was de missie van het bereiken van het hoofdtoernooi geslaagd. In de 1/8 finale trof hij een oude bekende in de persoon van Julius van Berkum van SVE, altijd mooie wedstrijden om te zien. Helaas was Jordy na het lange wachten (ruim 2,5 uur) niet meer in de vorm van de poule en keek hij al snel tegen een achterstand aan van

0-2 in games. Wist Jordy de partij nog om te keren? Met 11-4 winst in de derde game was de eerste stap gezet maar door de vierde game met dezelfde cijfers te verliezen was dit het eindstation voor Jordy. Ook een goed toernooi gespeeld en mooi resultaat door het halen van het hoofdtoernooi.

De razende reporter

Verslag ranglijsttoernooi Soest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.