De wekker liep vroeg af op zaterdag 19 november in de huizen van zes jeugdspelers en twee coaches. Rond de klok van zeven uur werd er koers gezet richting het zuiden en gingen we op pad naar de stad die vanaf de 11de van de 11de weer door het leven gaat als Kruikenstad, Tilburg. En de prachtige accommodatie T-Kwadraat stonden 55 tafels opgesteld voor het jeugdranglijsttoernooi waarbij zes jeugdleden op jacht gingen naar een B-licentie. Met Romy (meisjes junior), Jelle (jongens junior), Lisa (meisjes kadet), Sven (jongens kadet), Rubin en Sem (jongens pupillen) waren met Stede Broec goed vertegenwoordigt vanuit de vereniging maar ook vanuit de afdeling Holland-Noord was er zeer weinig deelname.

Met twee coaches op zes spelers was het soms wat lastig maar doordat de vader van Jelle Timmer de coaching van zijn zoon op zich nam en de vader van Rubin ook bijsprong was het redelijk te overzien. We trappen af met onze jongens junior Jelle. Met spelers in het Landelijk C tot en met de 5de klasse zijn de verschillen in de poule soms enorm en dat maakt het soms ook lastig. De eerste wedstrijd van Jelle was tegen een speler van Scylla uit Leiden die uitkomt op Landelijk niveau, met de cijfers 2, 1 en 4 verlies wist Jelle gelijk dat een hele moeizame dag zou worden. Uit Stiphout kwam de volgende tegenstander van Jelle, ook tegen het Landelijke niveau aan. Met 9-11 en 8-11 kon Jelle de eerste twee games goed bij blijven, in de derde game sloeg de speler en wat later bleek ook de uiteindelijk winnaar van de B-licentie met 3-11 te sterk. Robin Cheung van Never Despair was de volgende tegenstander, in een spannende eerste game verloor Jelle nipt met 15-17. Nadat de tweede game met 4-11 werd verloren leek ook deze wedstrijd verloren te zijn. Jelle wist zijn rug enigszins te rechten en won de derde game met 11-7, helaas herpakte Robin zich en won de vierde game met 6-11.  Tegen Jaimy Meyer van The Back Hands uit Sint Willebrord kwam hetzelfde scenario naar boven als tegen Robin, de eerste twee games werden verloren waarna Jelle een game wist te winnen. Maar ook nu ging de vierde game naar zijn tegenstander. In de vijfde en laatste wedstrijd leek de fut er bij Jelle uit na een lange dag. De eerste game was nog werd nog krap met 10-12 verloren maar vervolgens werd er verloren met 4-11 en 6-11. Voor Jelle toch een leerzame dag tegen zeer sterke tegenstanders.

IMG_0726

Romy was slechts één van de 18 meisjes junioren die zich hadden ingeschreven voor dit toernooi. Een mooie kans voor Romy om dicht bij haar B-licentie te komen. In de poule van zes zouden de eerste twee zich plaatsen voor de volgende ronde. Romy bleek in de eerste wedstrijd los te moeten komen na de lange autorit, haar tegenstander kwam vanuit Eindhoven dus speelde een bij thuiswedstrijd. Met 7-11, 3-11 en nogmaals 7-11 had Romy een stroeve start. Romy geplaatst tussen de 10e en 12e plaats moest in de volgende wedstrijd tegen een sterkte opponent van Rijnsoever, die ze wel moest verslaan wilde ze nog uitzicht houden op een vervolg. Een spannende wedstrijd die na de gamestanden 11-8, 9-11, 7-11, 11-8 beslist moet worden in de vijfde game. Daarin bleek Romy met 11-2 veel te sterk, een goede stap richting een eventueel vervolg. Met 3-11, 7-11 en 4-11 was daar een vrij kansloze nederlaag tegen een meisje van Scylla dat nummer een geplaatst stond maar verrassend genoeg niet door wist te komen. Haar volgende tegenstander speelde voor TIOS uit Tilburg dus een echte thuiswedstrijd. Met 12-10, 11-9, 8-11 en 11-9 zette ze haar keurig opzij en was ze nog steeds op koers. De laatste wedstrijd in de poule was cruciaal op door te gaan, de tegenstander van bit.nl speelde 1ste klasse. Een spannende wedstrijd was bijna gegarandeerd, Romy wist de eerste game met 14-12 te winnen. De tweede game was nog spannender maar met 15-13 was opnieuw Romy de sterkste. Het verzet van de speelster van Bit.nl was gebroken en Romy won de derde game met 11-4 waarna ze als nummer twee door mocht. Via een tussenronde moest Romy proberen om de halve finale te halen, tegen Daniëlla van der Raaf van de club TOGB uit Berkel en Rodenrijs moest het gebeuren. Opnieuw waren de eerste twee games zeer close maar met 12-10 en nogmaals 12-10 bleek Romy ze binnen te halen. Ook nu leek het verzet gebroken bij haar tegenstander waardoor Romy met 11-7 de game wist binnen te halen wat resulteerde in een plaats in de halve finale. Verena Maas was de volgende die op het pad van Romy kwam richting haar B-licentie, een 2de klasse speelster van de club Vice Versa. Met 8-11 verloor Romy de eerste game, maar de rug werd gerecht en ze trok de gamestand naar 1-1 met 11-5. De derde game was close maar ging met 9-11 naar Verena. Ook de vierde game was spannend maar helaas ging die met 10-12 naar haar tegenstander waardoor er een einde aan het toernooi was gekomen maar Romy kan terug kijken op een sterk toernooi en zit dicht tegen haar B-licentie aan.

IMG_0658

Bij de jongens kadetten was Sven veroordeeld tot een zeskamp. Voor Sven een lastige opgave om zich te plaatsten voor de kwartfinale. Sven moest in de eerste wedstrijd ook zijn ritme zien te vinden en verloor de eerste wedstrijd in drie games maar met de cijfers 9, 9 en 13 liet hij al zien dat de vorm wel goed is. De volgende tegenstander kwam van TIOS en speelde 3 klassen hoger dan Sven, Sven wist het tot een vijfde game te brengen en pakte die heel knap met 11-3. Sven leek los en in de volgende wedstrijd tegen Artjan Koster van Rally zien wie er de baas en zette hem simpel opzij met 11-4, 11-8 en 11-7. Een wedstrijd tegen Denis Dimitrov van SVE staat garant voor een mooie wedstrijd en mooie rally’s. Sven pakte de eerste game met 11-9 waarna Denis de tweede game won met 7-11. Vervolgens liet Sven zien dat hij in uitstekende vorm is en zette de wedstrijd naar zijn hand, hij deelde de lakens uit en won de wedstrijd met 11-6 en 11-7. Een verrassing lag in het vooruitzicht wanneer Sven zich niet liet verrassen door Guus van der Horst van het Groningense GTTC. Maar Sven is (vaak) een koele kikker en pakte met 12-10, 11-7 en 11-6 de overwinning. Waardoor hij zeer verrassent en zeer knap als winnaar door mocht naar de kwartfinale. Rick van der Schoot van Taverbo uit Boxtel moest worden geklopt voor een plaats in de halve finale. Helaas kwam er met de gamestanden 2-11, 8-11 en 5-11 een einde aan het toernooi van Sven, maar evenals Romy is Sven goed in vorm en kan hij terug kijken op een goed toernooi.

Sven2

Lisa is nog geen jaar lid maar is bezig een inhaalslag te maken door veel te trainen en toernooien te spelen en vanaf januari zal ze ook in de competitie te bewonderen zijn. Dat Lisa haar B-licentie zou halen was een utopie maar ervaring opdoen en leren was de insteek van de dag. Met een achtkamp en dus zeven wedstrijden was daar dit de ideale mogelijkheid voor. Met de drie eerste tegenstanders die wel met een missie bezig waren en een pijnlijke knie werd er een ook een game met nul verloren. Daarna waren de speelster van gelijk waardig niveau en kon Lisa zich meten met andere meisjes kadetten. In de vierde wedstrijd was daar met 13-11 de eerste game winst. Helaas ging de wedstrijd tegen Ana Cvitkusic verloren maar kwam de stralende lach van Lisa weer een beetje terug. In de vijfde wedstrijd wist Lisa de eerste game te winnen met 12-10 en ook de tweede game ging met 11-6 naar Lisa. Met 9-11 ging de derde game naar haar tegenstander maar in de vierde game was daar met een 11-3 gamestand de eerste zege van Lisa. Lisa revancheerde zich van de game die met 0-11 verloor in de eerste wedstrijd door zelf ook een game met 11-0 te winnen. Met 11-4 en 11-6 was daar de tweede zege op rij. In de laatste wedstrijd won Lisa de eerste game met 14-12 maar helaas verloor ze daarna met 3-11, 4-11 en 5-11. Een dag die minder begon maar toch met een goed gevoel kan worden afgesloten.

Lisa1

Sem en Rubin waren de jongens pupillen die een gooi gingen doen naar een B-licentie. Rubin als ¾ geplaatst leek goede kans te maken. Rubin schoot de eerste wedstrijd uit de startblokken en zette zijn tegenstander met 11-8, 11-2 en 11-3 zijn tegenstander aan de kant. Sem volgde het voorbeeld van Rubin en won ook eenvoudig met 3-0. In de tweede wedstrijd liet Rubin zich verrassen en verloor de eerste game met 8-11, de tweede game ging het zeer gelijk op maar opnieuw verloor Rubin nu met 12-14. De speler van Bijmaat speelde heel wisselvallig en met mooie rally’s kon Rubin niet voorkomen dat hij de derde game met 8-11 verloor. Sem verloor in zijn tweede wedstrijd de eerste game met 8-11 maar zetten daarna orde op zaken en won met 11-9, 11-9 en 11-7. Rubin zette orde op zaken in zijn derde wedstrijd en wist de wedstrijd met 3-0 naar zich toe te trekken. De derde wedstrijd van Sem mondde uit in waar tafeltennisgevecht maar met prachtige rally’s en mooie punten. De eerste game was voor Sem met 11-7, waarna ook de tweede game met 15-13 naar onze Stede Broecer ging. Jens Slankhorst liet het er niet bij zitten en pakte de derde game met 6-11. Ook in de vierde game bleken ze zeer aan elkaar gewaagd maar Sem de vechter won de game en dus de wedstrijd met 14-12.

Rubin

De vierde wedstrijd van Rubin was ook een formaliteit want met de gamestanden 11-8, 11-5 en 11-3 liet hij geen spaan heel van zijn tegenstander. Met 11-5, 13-11 en 11-6 en dus een 3-0 zege wist Sem zich te plaatsen voor de volgende ronde maar moest in de laatste wedstrijd nog uitvechten of hij als eerste of tweede door zou gaan. Voor Rubin brak de wedstrijd van de waarheid aan om nog kans te maken op een plek in de volgende ronde. Tegen de tot dan toe ongeslagen Gijs Vreugdenhil van Red Stars moest Rubin vol aan de bak. De eerste game was close maar ging naar de speler van Red Stars met 10-12, vervolgens won Gijs met 5-11 en 8-11 waardoor Rubin als derde eindigde in de poule en dus net niet door ging. Voor Sem wachtte dus al de volgende rond maar de vraag was nog of hij als nummer 1 of 2 door zou gaan. Tegen Jari de Klerk van TOGB was het Sem die met 11-9 de leiding nam, echter trok Jari de wedstrijd vervolgens met 9-11, 7-11 en 9-11 naar zich toe waardoor Sem nog was veroordeeld tot het spelen van een tussenronde voordat hij de kwartfinale wist te bereiken. Via Marnix Appeldoorn van Alexandria ’66 uit Rotterdam moest Sem proberen die kwartfinale te zien bereiken. Sem en Marnix waren aan elkaar gewaagd en hoewel Sem in drie games wist te winnen spreken de gamestanden met 14-12, 12-10 en 12-10 voor zich. Een klasse verschil van drie in kwartfinale tegen Jerrie Hazeveld uit Assen. Jerrie in de eerste klasse en Sem in de vierde klasse, in de eerste twee games was dat goed zichtbaar. Met 3-11 en 6-11 was het klassenverschil duidelijk zichtbaar. Sem knokte zich in de wedstrijd maar kwam in de derde game met 10-12 net te kort. Voor Rubin toch wel een teleurstelling door het niet bereiken van de kwartfinale voor Sem een goed toernooi met een kwartfinale als mooi resultaat.

Sem

Verslag Jeugdranglijsttoernooi Tilburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.