The road to the final…

Komend weekend staat in het Limburgse Panningen de finale van de Nederlandse Jeugdmeerkampen (NJM) op het programma. In elke leeftijdscategorie strijden de 12 sterkste tegen elkaar. Namens onze club heeft Jordy zich weten te plaatsen voor dit unieke evenement. Een korte terugblik op hoe deze finale werd gehaald.

Op zondag 4 oktober waren de eerste voorrondes in onze eigen zaal en er hadden zich flink wat jeugdleden opgegeven. Romy, Rubin en Jordy mochten gelijk door naar de afdelingsfinale in Zaandam vanwege te weinig aanmeldingen in hun categorie. Voor Sem, Sven en Rens was er geen vrije doortocht en moest er gestreden worden om de volgende ronde te halen. Helaas wisten Rens en Sem niet door te stoten naar de finale voorronde in Zaandam. Sven hield zich knap staande en wist de finale voorronde wel te bereiken en kon zo samen met Romy, Rubin en Jordy naar Zaandam.

25 oktober Zaandam, de finale van voorrondes van de meerkampen. Wanneer je deze ronde wist te overleven was een plekje in de ¼ finale de beloning. Romy had een zware poule en kon daar niet door heen komen, waardoor de enige dame was uitgeschakeld. Sven liet zich opnieuw niet kennen maar kon niet doorkomen naar de volgende ronde. Voor Rubin en Jordy lagen er zeker kansen om door te gaan. Jordy wist die kans niet te benutten en viel net buiten de boot en was dus uitgeschakeld, Rubin was de enige Stede Broecer die een topdag had en zich wel wist de kwalificeren voor de ¼ finale. Jordy kreeg na afloop nog wel de mededeling dat hij eerste reserve zou zijn, bij een eventuele afmelding.

6 december Topsportcentrum Almere. Dat was de locatie waar de ¼ van de meerkamp zou worden gespeeld. Jordy was een lucky loser want er had zich iemand afgemeld waardoor hij alsnog mee mocht doen samen met Rubin. Van de vijf in de poule zouden de eerste drie doorgaan naar de ½ finale. Een stroeve start voor Rubin want de eerste twee wedstrijden gingen verloren. Daarna was Rubin ‘los’ en gaf hij geen game meer af en won zijn laatste drie wedstrijden met 3-0 waardoor hij zich had geplaatst voor de ½ finale. Jordy opende tegen de absolute nummer één van de welpen die Internationale toernooien speelt en was kansloos! Een goed herstel want de tweede wedstrijd werd gewonnen. Vervolgens won Jordy een cruciale wedstrijd met 11-9 in de vijfde game, waarna hij ook geen game meer afstond en beide heren dus waren geplaatst voor de halve finale.

14 februari Sporthal ‘De Spreng’ Assen. Geen Valentijns ontbijt voor coach Nordin die Rubin en Jordy naar de grote finale in Panningen zou proberen te loodsen. Voor beide een poule van 6 waarvan de nummers 1, 2 en 3 door mochten naar de finale. Gelijk was te zien dat ze beide niets cadeau zouden krijgen en het niveau ontzettend hoog lag. Zoals vaker start Rubin vrij stroef maar komt langzaam op gang. De eerste 4 wedstrijden gaan helaas verloren en was de uitschakeling een feit. In de laatste wedstrijd liet hij nog wel even zien dat hij zeker thuis hoorde in de halve finale door de laatste wedstrijd te winnen. In een spannende eerste wedstrijd zat er misschien meer in maar Jordy verloor die met 0-3. De tweede wedstrijd was de tegenstander een maatje te groot en opnieuw een 0-3 nederlaag. Voor Jordy dreigde ook uitschakeling, en na de derde nederlaag leek ook voor Jordy het doek gevallen. In de voor laatste wedstrijd pakte hij het laatste sprankje hoop door die wedstrijd met 3-0 te winnen. Na een blik op de poule bleek dat de finale er nog wel degelijk in zat. Wanneer hij de laatste wedstrijd zou winnen was de finale een feit. De eerste game won hij nipt met 15-13, de tweede ging een stuk makkelijker en won Jordy met 11-5. De finale was nu erg dichtbij, maar zijn tegenstander gaf zich niet gewonnen en trok met 12-14 de derde game naar zich toe, nu leek Jordy het even niet meer te weten en verloor de vierde game met 5-11. Één game zou het verschil maken tussen wel of geen finale, Jordy startte goed en wist dat ook vast te houden. Met 11-4 sloeg hij zich naar de finale aankomend weekend in Panningen!

Via onze Social Media houden we jullie op de hoogte over de uitslagen en aan het einde van de zaterdag en zondag volgt een verslag op de website.