Hoe het Stede Broec 12 in de 3de klasse poule D verging

Met een mix van de nodige tafeltenniservaring met Sander Borst en Jelle Bot waren daar de talenten uit de jeugd van weleer aan toegevoegd. Met Bas Schouten, Sascha Brinkkemper, en terug op het oude nest Michelle Timmer, was het team compleet.

De poule indeling was bekend en dus was het tijd om de hoofden bij elkaar te steken om de opstelling voor de wedstrijden te bepalen. Alle vijf wilden we graag op zaterdag spelen maar de eerste wedstrijd konden we allemaal niet en zodoende moest de eerste de beste thuiswedstrijd naar de vrijdag worden verplaatst. In verband met het aanstaande vaderschap van Sander zou hij naar verwachting de laatste wedstrijden niet mee doen.

De eerste wedstrijd was uit tegen Spirit, met Willem Bakker, Peter Nijholt en Joke Wijker een zeer solide team. Sander en Michelle verloren beide hun eerste wedstrijd, vervolgens won Jelle eenvoudig van Joke. Tijdens het dubbel bleek een nieuw werelddubbel geboren, Sander en Michelle liepen elkaar in de weg en stonden op elkaars tenen maar werd keurig in vijven gewonnen. Sander verloor vervolgens van Peter, vervolgens won Jelle na een achterstand van 1-2 en 3-7 in de vierde game met 13-11 en uiteindelijk de vijfde game met 11-5. In het vrouwenonderonsje deze avond moest Michelle haar meerdere erkennen in Joke. Jelle won simpel in drieën van Peter, waarna Sander met onvoorstelbaar goed spel (gewoon alle ballen omhoog lepelen) in vieren van Joke. Michelle sloot de wedstrijd af, kon ze nog een puntje meepakken? De eerste game verloor ze nipt met 9-11, Michelle herpakte zich goed en won de tweede game met 11-7. De derde game bracht haar met een 13-11 zege een 2-1 voorsprong. Willem liet zich niet kennen en pakte de vierde game met 7-11, in de beslissende game ging het lang gelijk op maar moest Michelle met 10-12 de zegen aan Spirit laten. Een keurig gelijkspel was een goede start van de competitie.

Zoals gezegd kon het hele team de eerste wedstrijd niet op zaterdag spelen dus was die verplaatst naar de vrijdag. Aanvankelijk zouden Sander, Michelle en Sascha spelen maar omdat er ergens anders een invaller nodig was offerde Sander zich op om mee te gaan naar Esopus en speelde Jelle in zijn plaats. DOV had de eerste wedstrijd met 10-0 gewonnen dus we waren gewaarschuwd. Michelle beet het spits en deed dat zeer behoorlijk maar verloor in een spannende wedstrijd, Jelle kwam vervolgens tegen Stefan de Hoogt met 2-0 voor in games maar liet die voorsprong vergaan en Stefan kwam op 2-2 en liep in de vijfde game snel uit naar een 1-7 voorsprong. Een houdini act van Hans Klok was er niets bij maar Jelle haalde de wedstrijd met 11-7 toch nog binnen. Hoewel Sascha de eerste game nog won verloor ze de drie daaropvolgende games van Robert Holscher. Ook het dubbel konden de dames niet door de Heerhugowaardse muur breken. Jelle pakte vervolgens weer een puntje, waarna Michelle weer in vijven een potje verloor. Sascha bleek kansloos tegen Stefan, wat Robert dan weer was tegen Jelle. Ook tegen good old Ben Craane was Sascha niet opgewassen, Michelle leed de laatste wedstrijd net als Sascha een 0-3 nederlaag. Een 3-7 nederlaag in totaal. Gelukkig won Sander als invaller wel 3 potjes bij Esopus

Esopus thuis (jawel op zaterdag) was de volgende wedstrijd. Met Bas, Sas en Jelle in basis liet Bas de eerste wedstrijd duidelijk zien zin te hebben in het seizoen en won simpel in drieën. Hoewel Sascha de eerste game met 5-11 verloor speelde ze goed en verloor ze nipt de tweede game met 11-13, de derde game won ze keurig met 11-6 en in een wedstrijd die zeker een vijfde game verdiende verloor de ze vierde game met liefst 16-18. Jelle liet geen spaan heel van Astrid en het dubbel met Bas en Jelle ging ook eenvoudig naar de thuisploeg. Sascha verloor in drieën van Merlijn en wachtte nog steeds op haar eerste overwinning. Bas leek in zijn tweede wedstrijd net zo makkelijk de wedstrijd binnen te halen en stond binnen no-time op 2-0 in games, echter liet Astrid zich niet zo makkelijk op zij zetten en kwam terug tot 2-2. Bas herpakte zich en won de vijfde game met 12-10. Jelle won simpel van Anneke en vervolgens ging Sascha op jacht naar haar eerste punt tegen Astrid. Nu was het Astrid die een 0-2 voorsprong pakte en liet Sascha zich niet kennen en knokte terug naar een 2-2 tussenstand. Een spannende en gelijk opgaande wedstrijd die helaas naar de kant Esopus ging met 9-11 in de vijfde game. Jelle had het met 14-12 11-6 13-15 en 14-12 niet makkelijk tegen Merlijn maar won wel. Bas sloot de wedstrijd af en moest de eerste game even wakker worden na die te hebben verloren met 6-11 maar won vervolgens met 8, 8 en 5 wat een mooie 7-3 zege betekende.

Uit naar Warmenhuizen konden Sascha, Bas en Jelle niet en werd Michel de Gooijer als invaller opgetrommeld. Sander zette de club uit Warmenhuizen op een 1-0 achterstand, helaas was de voorsprong van korte duur en verloren Michel en Michelle hun enkel partij en was de achterstand omgezet in een voorsprong. Ook die voorsprong bleek van korte duur want Sander en Michelle bleken opnieuw een gouden duo en hengelde het dubbel binnen. Dus was de stand weer gelijk 2-2. Sander zette zijn zege reeks voort en bracht de Stede Broecers weer op voorsprong. Kon Michelle de voorsprong uitbouwen naar een groter verschil? Tegen Joep Hageman was daar de eerste competitiezege en bracht het verschil naar twee. Vervolgens verloor Michel weer en was het verschil weer één. Michelle won gelijk haar tweede wedstrijd en bracht de stand naar 5-3 waardoor er in ieder geval niet meer verloren kon worden. Sander kon zijn hattrick helaas niet voltooien en moest zijn meerdere erkennen in Martien Adema, hoe wel Michel zeer goed speelde kon hij het laatste potje niet binnenhalen en was daar aan het einde van de avond een 5-5 gelijkspel.

Opnieuw een uitwedstrijd, Avenhorn was de locatie van deze wedstrijd. Bas, Sander en Sascha hezen zich vanavond in de het zwart-groen van onze club om onze clubkleuren te verdedigen. Backhands stelde een invaller op op het wedstrijdformulier, hoewel dat natuurlijk geen garanties geeft voor drie zekerheidjes. Bas was de eerste die speelde en deed dat naar behoren en zette een 1-0 voorsprong op het bord. Sander verloor zijn eerste wedstrijd waarna Sascha haar eerste zege van het seizoen binnenhaalde. Het dubbel ging helaas verloren waarna het na vier wedstrijden 2-2 was. Bas won ook keurig zijn tweede wedstrijd en pracht zijn team weer op voorsprong, Sascha verdubbelde vervolgens gelijk haar overwinningspunten  waarna Sander ook de invaller versloeg wat een tussenstand van 5-2 betekende, en in de strijd om de 3de plaats mocht er in ieder geval niet verloren worden. Sascha kon de derde wedstrijd helaas niet binnenhalen maar door een overwinning van Bas was de overwinning veilig gesteld. En hoewel Sander de laatste wedstrijd verloor was er een 6-4 zege geboekt.

Halverwege leken de kaarten al geschud en was duidelijk dat DOV en Spirit om het kampioenschap zouden spelen, wij samen met Backhands om de derde plaats gingen strijden en Spoetnik en Esopus gingen strijden om de onderste posities.

De tweede competitiehelft ging van start met een thuiswedstrijd tegen Spirit. Joke had gelijk al aangegeven niet mee te doen in de terug wedstrijd dus brachten ze een invaller mee. Zoals altijd was het Bas die het bal opende en in een gelijk opgaande wedstrijd was het toch Willem Bakker die de wedstrijd in vijven won. Jelle won zijn wedstrijd in vijven en maakte de stand weer gelijk. Michelle haar wedstrijd was tegen de invaller Jelmer van Dijk en die bleek met zijn eigen team op kampioenskoers te zijn en nog ongeslagen was in de 4de klasse, een goede test voor hem. Michelle had helaas geen antwoord op zijn snelle spel en verloor de wedstrijd in drieën. Bas en Jelle konden in het dubbel geen potten breken en verloren het dubbel in drieën. Waar Jelle het uit nog moeilijk had met Willem Bakker won Jelle nu vrij eenvoudig in drieën. Ook Bas kon niet door het snelle directe spel van Jelmer heen prikken en moest de overwinning ook aan zich voorbij laten gaan. Voor Michelle ging er opnieuw een wedstrijd met twee punten verschil in de vijfde game verloren, ditmaal verloor ze met 9-11 van Peter Nijholt. Jelle nam tegen Jelmer het heft in handen en zette hem met 3-0 opzij. Met een tussenstand van 3-5 was een gelijk spel het maximaal haalbare. Michelle won de eerste game van Willem met 11-6 maar daarna moest ze volgende games toch aan Willem laten. Bas kon tegen de man met het appelbatje ook geen vuist maken moest in vier games ook de overwinning aan Spirit laten. Met een
3-7 overwinning keer Spirit terug naar Langedijk

Uit naar DOV moest er opnieuw een beroep worden gedaan op Michel de Gooijer om het team compleet aan de start te krijgen, waarvoor nogmaals dank Michel. Stefan was na het debacle van de eerste wedstrijd gebrand om nu wel van Jelle te winnen. Opnieuw kwam Jelle met 2-0 voor, maar net als in de thuiswedstrijd was dit niet aan Jelle besteed en kwam Stefan terug tot 2-2, echter was de vijfde game nu niet zo spannend en won Jelle die met  11-4. Michel bood met 10-12 5-11 en 10-12 goed tegenstand maar kon helaas geen game winnen. Als dank voor het invallen mocht Michel ook dubbelen, samen met Michelle ging dat zeer verdienstelijk en moest er zelf een vijfde game aan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Helaas ging die met 6-11 naar het duo uit Heerhugowaard maar speelden de dame en heer zeer verdienstelijk. Na het dubbel nam Jelle het op tegen Robert, in een zeer spannende wedstrijd won Jelle de eerste game met 19-17 ook de tweede game ging gelijk op maar ging met 12-10 ook naar Jelle. De derde game was het verschil eveneens twee punten maar nu in he verschil van Robert met 11-9. Jelle maakte aan de wedstrijd in de vierde game een eind  door die met 11-9 te winnen. Na een 8-11 verlies in de eerste game won Michelle met dezelfde cijfers de tweede game. Helaas gingen de derde en vierde game met 4 en 7 naar DOV. Na dat Michel de eerste game met 3-11 verloor beet hij zich opnieuw vast in zijn tegenstander en verdiende zeker een game maar met tweemaal 10-12 verloor hij toch in drieën. Michelle verloor vervolgens in drieën van Robert waar Jelle de volgende wedstrijd van Ben won. De laatste wedstrijd van Michel tegen Stefan was al bijna voorspelbaar… met 10-12, 7-11 en opnieuw 10-12 verloor Michel van de negen enkelgames er liefst zes met 10-12. Super goed gespeeld Michel.

De laatste wedstrijd uit naar Esopus was opnieuw een invaller nodig. Dit keer was het Eric Peerdeman die het team van Stede Broec 12 compleet maakte, bedankt!  Met Sander en Michelle aan zijn zijde was een overwinning tegen de nummer laatst het doel. Michelle en Sander wonnen beide hun partijen en brachten een de stand naar 2-0. Helaas ging de vier daaropvolgende wedstrijden verloren en stonden ze met 2-4 achter en was een wederopstanding nodig om de overwinning binnen te halen. Sander zette de wederopstanding kracht bij door te winnen en de stand naar 3-4 te brengen. Eric volgde het voorbeeld van Sander en trok de stand gelijk naar 4-4, zat er dan toch nog een overwinning in? Michelle bracht vervolgens het vijfde punt binnen en was het aan Sander om deze comeback te belonen met het 6de punt. En laat dat maar aan Sander over, met een hattrick op deze avond haalde hij de overwinning binnen.

Met nog twee wedstrijden te gaan konden we al geen kant meer op in de stand en waren de wedstrijden nog slecht formaliteiten maar wilden we toch graag de 3de plek vasthouden. Om te beginnen thuis tegen Spoetnik. Spoetnik wilde graag op vrijdagavond spelen dus na wat geschuif kwamen Michelle, Jelle en Sascha deze avond op het wedstrijdformulier. Michelle trapte af en moest in vier games haar meerdere erkennen. Jelle won zijn wedstrijd in drie games waarna Sascha weer in drie games verloor. He damesdubbel met Sascha en Michelle bleek deze avond niet in vorm en het dubbel ging naar de heren van Spoetnik. Jelle won weer in drieën en Michelle verloor weer in drie games. Sascha won vervolgens keurig in drieën waarna ook Jelle dat deed. Helaas kon Sascha de laatste wedstrijd voor haar die avond niet omzetten in een winstpartij en ging  met 9-11 in de vijfde game het schip in. Michelle sloot de avond wel goed af, door het vijfde punt binnen te halen wat een 5-5 eindstand betekende.

De laatste wedstrijd thuis tegen Backhands, bracht Bas, Jelle en Sascha naar onze speelzaal. Bas startte stroef en verloor in vier games, Jelle bracht de stand door in drie games te winnen weer gelijk. Zoals zo vaak dit seizoen deed Sascha maar weer een wedstrijd in vijven, en helaas zoals de meeste keren verloor ze ook nu. Bas en Sascha wilden zich revancheren van hun nederlaag in het enkel en deden dat met verve door in vier games het dubbel te winnen. Na het dubbel zette Jelle zijn team weer op voorsprong waarna Bas ook wist te zegevieren, na de eerste game met 9-11  te hebben verloren wint hij met drie keer 11-5. Sascha verloor helaas daarna in drieën waarna Jelle ook de laatste wedstrijd met 3-0 wist te winnen. En zoals verteld speelt Sascha graag vijfsetters, en heeft ze het beste voor het laatst bewaard. De eerste game verloor ze 5-11 waarna ze met 11-9 de tweede game binnenhaalde. Opnieuw stond aan het einde van de game 5-11 op papier en moest Sascha opnieuw in de achtervolging, Sascha beet zich vast en pakte de vierde game met 11-6. En waar Sascha dit seizoen vaak de vijfde game verloor wist ze die nu in een zeer spannend potje met 16-14 in de 5ede game te winnen. Ook Bas won zijn laatste wedstrijd in vijven wat een mooie 7-3 overwinning betekende.

We kijken terug om een mooi seizoen en kunnen niet wachten tot de najaarscompetitie gaat beginnen!

Groeten,

Het 12de van Stede Broec

Terugblik team 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.