Met drie jeugdteams, verdeeld over de 3de, 4de en 5de klasse werd er gestart aan de voorjaarscompetitie. Romy, Max, Kasper en Jelle waren verantwoordelijk voor de resultaten van team 1, het kwartet Shervin, Marije, Jordy en Rubin gaf het tweede jeugdteam kleur en het trio Sem, Stijn en Zhong waren vastberaden het niveau van team 3 omhoog te brengen!

De eerste ronde
Alle drie de jeugdteams begonnen met een thuiswedstrijd, HBC, DOV en De Victors waren de tegenstanders die op bezoek kwamen. Romy, Max en Jelle wisten tegen HBC een gelijkspel te behalen met twee overwinningen van Jelle, één van Romy en Max en het dubbel konden ze tevreden zijn.

Jordy op A, Shervin op B en Rubin op C maakte de opstelling vandaag bij team 2 compleet. Wat moesten we verwachten van dit team? De toon bleek snel gezet en de punten werden aan elkaar geregen en na een krappe 2,5 uur stond er een 10-0 zege op het wedstrijdformulier. Was DOV de zwakste schakel in de poule of is dit team zo sterk?

De boys van Stede Broec 3 waren vastberaden mee te gaan doen om het kampioenschap en wilde tegen De Victors gelijk een mooie score neerzetten. Sem en Stijn wisten alles te winnen en ook het dubbel werd gewonnen. Helaas verloor Zhong van hun sterkste man maar met 9-1 mag je thuis komen.

De tweede ronde
Max, Romy en Kasper trokken voor de tweede wedstrijd naar Heerhugowaard waar DOV de tegenstander was. Nadat Max en Kasper de eerste wedstrijd verloren wist Romy haar eerste wedstrijd te winnen. Het bleek haar enige winstpartij die dag, Max wist nog wel twee punten te behalen wat een 3-7 nederlaag betekende.

Tussen de duinen van Schoorl waren het Marije, Shervin en Jordy die een bezoek brachten aan Duintreffers. Opnieuw bleek dat er vandaag geen kruit was opgewassen tegen dit drietal. Opnieuw haalde het team de maximale score en bleek de toon voor de rest van het seizoen gezet.

Uit tegen DOV wilden de mannen van team 3 maar één ding. Opnieuw een monsterscore neerzetten en met een 10-0 overwinning kan je zeggen dat die missie geslaagd is en stonden ze één punt achter concurrent De Roemer. Het team dat nog de enige concurrent lijkt.

Team 2 jeugd TTV Stede Broec

De derde ronde
Thuis tegen de buren van Olympia was daar dan de eerste zege van ons eerste jeugdteam. Jelle, Max en Romy wisten na een 0-1 achterstand een voorsprong van 3-1 op het bord te zetten. Olympia deed toen weer iets terug waarna onze Stede Broecers weer drie punten op rij wisten te behalen en de stand naar 6-2 brachten. Helaas moesten de laatste twee punten aan Olympia gelaten worden, maar de overwinning was een feit!

Thuis tegen Olympia  waren het Marije, Shervin en Rubin die de ongeslagen reeks probeerden voort te zetten. In de wandelgangen gingen al geruchten over de maximale score van 100 punten en bezoekjes aan McDonalds en bioscopen. Opnieuw lagen ze op koers voor een 10-0 overwinning en Rubin kon de hattrick voltooien maar moest met een 9-0 voorsprong de laatste wedstrijd aan Olympia laten.

Alkmaar kwam naar Stede Broec met de intentie een goede uitslag neer te zetten, en nadat Sem zijn eerste wedstrijd had gewonnen trok Alkmaar dan ook de stand gelijk naar 1-1 maar daarna was het ook gelijk gedaan met de vreugde aan Alkmaarse zijde. Stede Broec 3 liet geen spaan meer heel van Alkmaar en stuurde ze met een 9-1 nederlaag naar huis.

De vierde ronde
Opnieuw een thuiswedstrijd, Diemen was dit keer de tegenstander. Helaas kwamen ze maar met twee spelers waarvan één invaller. Jelle beet het spits af en bracht de stand op 1-0. Max moest helaas vervolgens het enige punt aan Diemen toestaan waarna de heren en dame naar een klinkende 9-1 overwinning gingen.

Limmen thuis. Hier maakte team 2 kennis met iets wat ze nog niet eerder hadden meegemaakt dit seizoen, een 0-1 achterstand. Marije, Jordy en Rubin lieten zich echter niet van de wijs brengen maakte de stand weer gelijk en liepen uit naar 9-1, met kop en schouders staken ze boven de rest uit maar ze moesten nog tegen de nummer twee Heemskerk.

Concurrent De Roemer kwam op visite voor team 3, en met een gelijk aantal punten leek het een spannende strijd te gaan worden. Sem was richting een skioord vertrokken en zijn plek werd ingenomen door super-sub Sven. Sven zette de Stede Broecers op voorsprong maar helaas verloor Zhong zijn eerste wedstrijd wat de stand weer op 1-1 bracht. Daarna bleek er geen maat te staan op deze gasten en liepen ze uit naar een 8-1 voorsprong, Sven verloor helaas nipt zijn laatste wedstrijd maar met een 8-2 overwinning op de concurrent is niets mis!

Team 1 jeugd TTV Stede Broec

De vijfde ronde
Uit naar Hoofddorp om de batjes te kruizen met HTC, die ondertussen met HBC zouden gaan uitmaken wie er kampioen zou gaan worden. De heren Max, Kasper en Jelle keken al snel tegen een 0-5 achterstand aan en moesten proberen de schade te beperken. En dat lukte ze aardig! Kasper zette de toon waarna Max volgde, vervolgens verloor Kasper zijn laatste wedstrijd maar wonnen Jelle en Max die wel werd er na de snelle grote achterstand maar met het minieme verschil van 4-6 verloren.

De nummer twee uit de poule Heemskerk had nog een speler op 100% staan en Marije, Rubin en Jordy waren gebrand om hem daar vanaf te halen. Jordy lukte het in de eerste wedstrijd niet en opnieuw was daar een 0-1 achterstand. Marije en Rubin draaide de achterstand weer om in een voorsprong maar Heemskerk bracht met het dubbel de stand weer gelijk. Jordy zette zijn team weer op voorsprong maar de 100% man van Heemskerk was Marije ook de baas wat de stand op 3-3 bracht. Vervolgens wonnen ze alle drie hun partij wat in ieder geval een overwinning betekende, maar kon Rubin hem dan wel van zijn 100% halen was de vraag. Helaas bleek dat niet het geval en werd er met ‘slechts’ 6-4 gewonnen.

Het tweede team van DOV in de poule mocht ook kennis maken met onze boys van team 3, en net als hun clubgenoten konden ze geen enkel punt halen. Concurrent De Roemer bleef ook dik winnen waardoor ze alleen nog maar naar elkaar hoefden te kijken of ze met 10-0 of 9-1 wisten te winnen. Stede Broec won in ieder geval weer met 10-0.

De zesde ronde
De inmiddels gedoodverfde titel favoriet HBC was in bloedvorm en leek rechtstreeks op de titel af te stevenen. De Heemstedenaren lieten hun ambities duidelijk merken aan  Jelle, Kasper en Romy en stuurden ze met een 1-9 nederlaag terug naar Stede Broec. De eer was gered door Jelle.

Thuis was er met 10-0 gewonnen en lukte dat opnieuw tegen het team van DOV? Rubin, Shervin en Marije lieten opnieuw merken dat ze doorgingen waarmee ze mee bezig waren koers zetten richting het kampioenschap. BAM, opnieuw een 10-0 winst.

In Limmen stond er opnieuw geen enkele maat op Sem, Stijn en Zhong en opnieuw werd er geen enkel punt verloren en zaten er weer 10 punten in de tas. De Roemer liet ondertussen wat puntjes liggen waardoor de voorsprong werd uitgebouwd.

De zevende ronde
Concurrent voor de derde plaats DOV kwam op bezoek en ook vandaag hadden de dame en heren van Stede Broec 1 niet het geluk aan hun zijde en werd er met dezelfde cijfers als in Heerhugowaard verloren. Romy wist twee overwinningen binnen te slepen en Max moest het bij één puntje laten. 7-3 verlies.

Duintreffers was in hun eigen zaal op een 0-10 nederlaag getrakteerd en waren vol vertrouwen het hier beter te doen. Na een tussenstand van 6-0 leek het opnieuw richting de tien te gaan maar daar stak Frank de Beer hoogstpersoonlijk een stokje voor de twee wedstrijden te winnen en de zege met 8-2 aan Stede Broec te laten.

De Roemer wint met 8-2, en wat doet Stede Broec? Die winnen ook gewoon met 8-2, helaas verliest Stijn zijn 100% maar er is geen man overboord. Met een voorsprong van 10 punten op De Roemer kan er worden begonnen aan de play-off waarin de bovenste vier teams nogmaals tegen elkaar spelen, met De Roemer – Stede Broec als toetje.

De achtste ronde
Een uitwedstrijd op de fiets, op naar Enkhuizen! Romy, Max en Jelle zouden spelen, maar helaas liep Jelle tegen een enkelblessure aan. Gelukkig was Stede Broec 2 ook in de zaal en kon na overleg Marije op twee tafels spelen. Tegen de onderste was een overwinning noodzaak om de derde plek in het vizier te houden. Max en Romy wisten beide twee wedstrijden te winnen, Marije kon ook een potje meepakken samen met het dubbel bracht dat de stand op een 6-4 overwinning.

competitie-feb-16

Met Marije dus op twee tafels was het aanpoten maar ze bleek die dag ijzersterk en pakte drie punten voor haar eigen team. Jordy en Shervin moesten beide een partij aan Olympia laten wat de eindstand op 8-2 bracht.

In een troosteloze ambiance speelden team 3 alleen thuis, helaas bleek een meisje van de tegenstander ziek en kwam DOV maar met twee spelers naar Grootebroek. Helaas moest alleen Zhong een puntje schenken aan de dames van DOV, wat een 9-1 overwinning betekende. Concurrent De Roemer haalde dezelfde score tegen Limmen dus nog steeds 10 punten los.

De negende ronde
Een uitwedstrijd om 10.00 in Diemen is niet voor iedereen even prettig na een lange week school en dan op je vrije uitslaap zaterdag om 8 uur in de auto richting Diemen. Jelle, Kasper en Romy gingen dus al vroeg op pad. Opnieuw had Diemen een invaller welke ook door alle drie werd verslagen. Voor Kasper en Romy bleef het bij die ene overwinning. Jelle wist zijn andere wedstrijden ook te winnen maar doordat een tegenstander weg moest is de laatste wedstrijd opgeschreven, niet helemaal via het boekje gegaan dus, en 5 punten in de tas terug naar huis.

Limmen uit voor team 2, drie punten waren nodig om het kampioenschap veilig te stellen. Met invaller Kenan in de gelederen waren die punten al snel in de tas en was het kampioenschap een feit! Met een 7-3 zege konden het team zich opmaken voor de huldiging de laatste wedstrijd.

Uit bij Limmen was het de vraag of het kampioenschap voor team 3 vandaag al gevierd kon worden of dat het nog een weekje werd uitgesteld. Bij een 5-0 voorsprong moest Zhong opnieuw een potje laten liggen wat een 9-1 overwinning betekende, had De Roemer met 8-2 gewonnen dan was het kampioenschap daar maar helaas won De Roemer ook met 9-1 en was één puntje genoeg tijdens de laatste wedstrijd.

De tiende ronde
Het seizoen werd thuis afgesloten tegen de huidige nr. 2 HTC. Als HTC met 0-10 zou winnen en HBC een dikke nederlaag zou krijgen van Olympia maakte HTC nog kans op het kampioenschap, maar dat was snel een illusie voor de Hoofddorpers. Kasper zette de thuisploeg al snel op een voorsprong, waarna HTC nog wel drie punten op rij haalde. Daarna gingen de punten steeds om en om en verloor Stede Broec 1 de laatste wedstrijd met 4-6 met twee overwinningen van Romy, één van Max en één van Kasper. Stede Broec 1 eindigde zo op een nette derde plek.

De mannen en dame van het tweede hadden er zin in; kampioen en proberen de 100% man van Heemskerk te verslaan. Helaas bleek de 100% man niet te durven en kwam Heemskerk met z’n tweeën. Son van Duintreffers wist Marije te verslaan waarmee hij de eer wist te redden. Een mooi seizoen voor de drie heren en dame.

Jeugdteam 2 Kampioen 2016

Met tien punten voorsprong gingen de mannen op naar Medemblik waar één punt genoeg was om het kampioenschap binnen te halen. In een ware thriller van haalde Zhong in de eerste wedstrijd het punt binnen en was daar het welverdiende kampioenschap! En als je denkt dat ze het dan laten lopen, nee hoor! Ze lieten geen spaan heel van de Medemblikkers en brachten opnieuw 9 punten op het bord en gaven daarmee het kampioenschap extra glans!

Jeugdteam 3 Kampioen 2016

Groet,

Jelle Bot

Jeugdteam 2 en 3 kampioen!

Eén gedachte over “Jeugdteam 2 en 3 kampioen!

  • 27/04/2016 om 17:51
    Permalink

    Wat een mooi geschreven verhaal! Compliment aan de schrijver(s).

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.