Na een lange warme dag op de afdelingskampioenschappen kon de balans worden opgemaakt. Door het geringe aantal aanmeldingen troffen de Stede Broecers elkaar vaak waardoor het soms leek op veredelde clubkampioenschappen.

Om tien uur werd er gestart met het dubbel. In de 2de klasse poule waren er zes dubbels verdeeld over twee poules waar van de nr. 1 en 2 door zouden gaan. Na de poule stonden Romy en Jelle op de tweede plaats en haalden Jordy en Rubin in hun poule de eerste plek wat betekende dat ze in de halve finale tegen elkaar moesten. Na een wedstrijd die (hoe kan het ook anders) in vijf games ging, waren het Jordy en Rubin die wonnen en dus door mochten naar de finale. Die finale verloren ze kans loos van een paar reuzen uit Haarlem.

IMG-20160827-WA0008

Voor Sem en Sven moesten starten tegen een combi-duo van de verenigingen Tempo-Team en TSTZ Haarlem en hadden gelijk een zware dobber en verloren met 0-3, de tweede wedstrijd tegen een compleet duo van TSTZ ging het beter en hoewel ze de eerste twee games verloren herpakten ze zich goed en wonnen de derde game met 11-5, de vierde game was het net niet en ging met 9-11 verloren waardoor Sem en Sven waren uitgeschakeld.

Van de acht deelnemers aan het enkel spel kwamen er zeven uit in de tweede poule. Verdeeld over twee poules van zes konden de onderlinge confrontaties niet uitblijven. In de eerste poule waren het samen met een speler van VDO en Tempo-Team Jelle, Romy, Marije en Sem die het tegen elkaar moesten opnemen. Jelle opende tegen de speler van Tempo team en verloor in vieren, Sem had zich tijdens het dubbel goed opgewarmd en speelde een zeer goede wedstrijd, na een 1-0 voorsprong in games kwam hij 1-2, en zoals we Sem kennen knokt hij voor wat hij waard is en bracht de stand terug tot 2-2. De vijfde ging helaas met 10-12 naar zijn tegenstander, maar Sem heeft zijn visitekaartje afgegeven. Romy opende tegen Marije en hoewel Marije de eerste game met 9-11 won rechtte Romy de rug en won ze met 11-8, en tweemaal 11-9 van Marije. Jelle vs.

IMG-20160827-WA0011

 

Sem was de volgende Stede Broec battle die op het programma stond, Jelle bleek met 3-0 een maatje te groot voor Sem die zich opnieuw toch kranig weerde. Marije nam het op tegen de jongen waar Sem nipt van verloor, er waren dus kansen! Precies het zelfde scenario voltrekt zich bij Marije, 1-0 voor in games en 1-2 achter. Ook Marije trekt de stand gelijk naar 2-2 maar gaat helaas ook in de vijfde game ten onder. Romy vervolgt haar wedstrijd tegen de speler waar Jelle zijn eerste wedstrijd van verloor dus een ‘zware dobber’. Waar ze de eerste game met 7-11 verliest wint ze de tweede met 11-6. Vanaf dat moment gaat het heel erg gelijk op, Romy verliest de derde game met 9-11 maar weet de vierde game met 12-10 te overleven. De koningin van de vijfsetters slaat weer toe, maar helaas verliest de gelijk opgaande strijd met 10-12. Eerder bleek al de minieme verschillen onderling en dat kleine details het verschil maken, zo blijkt ook wanneer Marije en Jelle elkaar treffen. Jelle wint de eerste game met 11-13 waarop Marije de tweede game met 14-12 wint, Marije stoomt door en wint de derde game met 11-6. Opnieuw een spannende vierde game maar ook die gaat naar Marije met 13-11. De speler van VDO had nu al twee Stede Broecers in vijven verslagen dus was tijd om hem een halt toe te roepen, Romy was de degene die het moest proberen. En hoe kan het ook anders dan dat er na het spelen van vier games een stand van 2-2 op het bord stond, Romy was nu wel aan de goede kant van de score met 13-11. Sem trof vervolgens de speler van Tempo-Team die Jelle en Romy al had verslagen, de eerste game ging nipt met 9-11 verloren maar daarna kon Sem niet meer aansluiten en verloor met 4-11 en 5-11. Jelle tegen Romy niet alleen clubgenoten maar ook teamgenoten, een rare wedstrijd was het gevolg. Romy won de eerste game met 2-11 waarna Jelle met dezelfde cijfers de tweede game won. Daarna ging het weer gelijk op maar wist Jelle met 11-9 en 12-10 deze belangrijke overwinning binnen te halen. Marije tegen Sem was de volgende wedstrijd op de rol. Met 11-8 en 11-4 leek Marije op weg naar een eenvoudige overwinning maar opnieuw kwam de strijd en vechtlust van Sem naar boven. Met 5-11 en 9-11 knokte hij zich terug in de wedstrijd 2-2! De vijfde game was een waar titanengevecht, maar helaas kan er maar een de winnaar zijn… en helaas voor Sem ging de game met 13-11 naar Marije een diepe buiging voor Sem zijn strijdlust. Wilde Jelle nog kans maken om door te gaan dan moest zijn volgende wedstrijd gewonnen worden. Met 15-13 8-11 11-8 en 14-12 voldeed hij aan die taak. Voor Romy gold het zelfde, winnen was het devies. Tegen een leeg gestreden Sem, die natuurlijk niet op gaf maar de energie wel een beetje op was won Romy met  11-6 14-12 en 11-9. Voor Marije telde de eer maar die ging tegen de ongeslagen speler van Tempo-Team met 0-3 onderuit. Romy en Jelle eindigde gelijk maar omdat Jelle van Romy had gewonnen ging Jelle door naar de halve finale.

Rubin, Jordy en Stijn deelden de poule met traininsgenoot Pieter Stoop van TTSport/A-Merk en een speler van Tempo-Team en Limmen. Rubin en Stijn openden het bal tegen elkaar, Stijn zette Rubin gelijk onder druk door de eerste game met 5-11 te winnen maar Rubin zette met 11-9 11-6 en 12-10 orde op zaken en won zijn eerste wedstrijd. Jordy opende tegen Pieter de spanning en druk stond er gelijk vol op. Ook Pieter en Jordy leken elkaar niets te ontlopen en moesten beide tot diep in de vijfde game scherp blijven. Jordy trok aan het kortste eind en verloor met 12-14. Jordy tegen Rubin, wie zal er deze keer winnen? Jordy wint de eerste game met 14-12 waarna Rubin met 7-11 de stand weer gelijk trekt. Jordy wint daarna met 11-7 en 11-8 en verslaat daarmee Rubin. Stijn haalt vervolgens tegen de speler van Limmen een onvervalste hattrick door met drie keer 11-7 te winnen. Hoewel Rubin met 10-12 nog wel de eerste game weet te winnen van de speler van Tempo-Team verliest hij de drie daaropvolgende games met 11-5 11-4 en 11-5. Jordy tegen Stijn, de battles volgen elkaar in rap tempo op. Jordy pakt de eerste game met 15-13, en vervolgens de tweede met 11-3. Stijn laat zich niet kisten en pakt de derde game met 5-11, waarna Jordy de overwinning met 11-8 binnenhaalt. Rubin speelt vervolgens een war thriller tegen de tegenstander uit Limmen. De eerste twee games lijkt er niets aan de hand en wint Rubin met 11-3 en 11-8. De derde game gaat met 16-18 naar zijn tegenstander die ook game nummer twee weet binnen te halen met 11-13. De stand is weer gelijk maar Rubin laat zich niet kisten en pakt de vijfde game met 14-12. Gelijk volgt een nieuwe vijfsetter, dit keer zijn het Pieter en Stijn die tot het uiterste gaan. Pieter komt 2-0 voor in games maar ook Stijn blijkt over veerkracht te beschikken, en werkt zich terug tot 2-2 ook hier een spannende vijfde game die met 11-13 Pieter gaat. Jordy is kansloos tegen de speler van Tempo-Team en verliest met 0-3. Pieter komt ditmaal tegen Rubin ook 2-0 voor maar laat ook Rubin terugkomen tot 2-2, en waarna Pieter eerder van Jordy en Stijn won met twee punten verschil in de vijfde game moest ook Rubin daar aan geloven en verloor met 13-11. De laatste wedstrijd van Jordy leek uit te gaan als een nachtkaars, want als snel keek hij tegen een 0-2 achterstand aan. Maar met 11-7 en twee keer 11-6 draaide Jordy de wedstrijd knap op. Maar Wie is er nu door? De speler van Tempo-Team was ongeslagen en dus zeker, Pieter en Jordy eindigden gelijk maar omdat Pieter van Jordy won ging Pieter door.

Jelle was de enige Stede Broecer die wist door te dringen tot de halve finale, en trof daar de nummer één uit de poule van Stijn, Jordy en Rubin. Jelle was kansloos en verloor met 4-11 4-11 en 1-11. En kon zich op maken voor de troostfinale. Daarin trof hij Pieter van TTSport/A-Merk. Pieter wist opnieuw een vijfde game af te dwingen en dat bleek in de poule weinig goeds te betekenen. Maar Jelle wist lijn te doorbreken en de derde plaats binnen te halen.

 

Sven kwam als enige Stede Broecer uit in de derde klasse en trof in de vijfkamp twee spelers van Amsterdam, een van Limmen en een van TSTZ Haarlem. Sven opende sterk tegen de jongen van TSTZ en wist keurig met 3-1 de overwinning achter zijn naam te zetten. Vervolgens trof hij Senne van Limmen, naast de eerder genoemde vechtlust in de andere wedstrijden kan Sven keurig in dat rijtje want na een 0-2 achterstand bracht hij de stand terug tot 2-2, helaas ging de overwinning toch met 8-11 naar Limmen. Een dubbele ontmoeting wachtte tegen de spelers van Amsterdam, de ene was nog ongeslagen en de ander had alles nog verloren. De eerste Amsterdamse tegenstander was degene die nog niets had verloren. Sven bood zeer goed tegenstand en wist opnieuw tot een beslissende vijfde set te komen, maar helaas ging die ook nu met 8-11 verloren. De laatste wedstrijd moest gewonnen worden om nog kans te maken om door te gaan. Je zou denken hij heeft alles nog verloren dat doen we even, niets was minder waar. Sven keek na game standen van 9-11 en 8-11 tegen een 0-2 achterstand aan en uitschakeling was nabij. De derde game gaf hoop die Sven met 12-10 binnen haalde, kon hij de hele wedstrijd nog ombuigen? Met miniem verschil won hij ook de vierde game en was de stand weer gelijk. Maar ja, al twee wedstrijden in vijven verloren, het zal toch niet… En inderdaad het zal niet, Sven buigt de wedstrijd om en wint de vijfde game met 11-6. De ongeslagen speler van Amsterdam was door maar daarachter was het dringen… drie spelers met twee gewonnen en twee verloren. Het tellen en wachten was dus begonnen, wie gaat er door naar de halve finale? En wachten wordt altijd beloont en het was Sven die zich mocht opmaken voor een wedstrijd tegen de nummer een uit de andere poule.

De halve finale van Sven was niet halve finale waardig, een zeer sterkte tegenstander won met 11-2 11-6 en 11-3 van Sven en Sven mocht net als Jelle gaan strijden om de derde plaats. Een meisje van TSTZ uit Haarlem moest hij verslaan om de beker binnen te halen. Sven startte sterk en kwam na tweemaal 11-8 met 2-0 voor, een beker was nabij. Echter verloor hij met 8-11 en 6-11 de derde en vierde game en zoals al zo vaak deze dag moest de beslissende vijfde game het antwoord brengen wie er als derde zou eindigen. Beide spelers gingen tot het uiterste en na twintig punten stond er 10-10 op scorebord. Nog geen winnaar.. tot 14-14 konden beide spelers het niet afmaken. Sven moet vervolgens twee punten aan de tegenstander laten wat een 14-16 nederlaag betekend maar wat een waanzinnige wedstrijd.

We kunnen terugkijken een geslaagde dag met een goede opkomst van Stede Broec kant, jullie hebben gestreden voor wat jullie waard zijn in een steeds warmer wordende zaal. TOPPERS!

 

Van de redeactie.

IMG-20160827-WA0005

Afdelingskampioenschappen Jeugd

Eén gedachte over “Afdelingskampioenschappen Jeugd

  • 28/08/2016 om 22:08
    Permalink

    Man-man-man! Wat een prachtig verslag na het gisteren live meegemaakt te mogen hebben! Chapeau!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.